Hargitai András Számállomások – mit mond az ujesztő kislányhang a kémeknek? A titkosszolgálatok a mai napig használják a rövidhullámú rádióspektrumot titkos üzenetek küldésére. A legszórakoztatóbb, hogy a titkos adásokat bárki foghatja egy zsebrádióval, ha jó frekvenciára teker jó helyen – mindeközben a különböző nyelveken és hangokon leggyakrabban számokat gépiesen soroló rádióállomásoknak óriási zenei kultusza is lett.

Veres-Szentkirályi András – Hacker/maker/DIY jovo – hogyan fogunk 3D nyomtatot uzemeltetni a konyhaban?

Hol tanyáznak a hackerek, mikor épp nem garázsban ülve váltják meg a világot? Egyáltalán, megváltották már a világot? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, emellett bemutatom a társadalom, a jogrendszer és a szaporodás meghackelésének jelenét és jövőjét.

Vámosi Gergő – Szamitogepek a moziban – tenyleg felrobban a monitor, ha virusos lesz a gep? Hollywood marhasagai

A gonosz vírus egész biztosan kiröhögi a felhasználót, esetleg fel is robbantja a monitort, a számítógéppel társalogni lehet, vagy legalább hangosan pittyeg minden egyes művelethez, és bármilyen jelszót három próbálkozásra ki lehet találni. Hiába használ PC-t a moziba járók, tévénézők többsége nap mint nap, a hollywoodi forgatókönyvírók rendre hülyének nézik a számítógépezőket, ezért megpróbálom összefoglalni, hogyan, és megfejteni, hogy vajon miért, hátha a közönség is jól szórakozik majd közben, nem csak én.

Képes Gábor: Űrhódító – egy teremnyi videójáték-történelem

Időpont: 2010. május 13. csütörtök, 19:00 Helyszín: Tündérgyár, IX. ker. Tűzoltó u. 22.

A BELÉPÉS INGYENES!


View SFportal Meetup – Tündérgyár in a larger map]]>