Digital Spy-nak adott némi betekintést a jövőbeli terveivel kapcsolatban Roland Emmerich, most pedig az Empire Online húzott ki belőle információkat. A rendező beszélt A Függetlenség Napja, Singularity és az Alapítvány filmekről is.

ID4EVER – A Függetlenség Napja 2.

Mint tudjuk, 2015. július 3-ra lőtték be az új epizód premierjét, de ez még nem annyira kőbevésett dátum. Ahogy múltkor is célzott rá a rendező, elképzelhető, hogy csúszik egy évet a dolog. Mint elmondta, a dátum igazából arra szolgál, hogy úgymond befoglalják az adott időpontot – muszáj ezt tenni, különben egy másik, hasonló kaliberű produkció tervezne ugyanarra a hétvégére. Az viszont egészen biztos, hogy az ID4EVER, IDEVS, Independence Day 2 címeken is emlegetett film lesz a rendező következő munkája. „Hamarosan meg kell, hogy kapjam a forgatókönyvet, utána megpróbálom a következő egy-két hónapban megfelelő formába hozni, és ha ez megtörténik, be fogjuk jelenteni és elkezdjük a gyártást” – jelentette ki Emmerich. A film biztosan cliffhangerrel fog véget érni, viszont nem a Peter Jackson által favorizált stílusban fogja leforgatni – azaz, nem egyszerre készíti el a két részt, hogy spóroljon a költségekkel, mint új-zélandi kollegája. „Csak az első felét csináljuk meg, mert azt akarjuk, hogy a közönség döntse el, meg akarja-e nézni a másodikat, egyébként arrogánsnak hatna. De nagyon magabiztos vagyok, a megfelelő forgatókönyvvel…” – magyarázta. Az ötlet 2012-ben merült fel, mesélte Emmerich. A film története egy párhuzamos történelem lesz, amiben az emberiség újjáépítette a Földet. Minden nagyobb, újabb, csillogóbb – és elkezdett felejteni. 20 évvel később azt gondolják, hogy az idegenek már nem jönnek vissza. Mindenesetre amikor visszatérnek, addigra már nem lehet őket egy szimpla vírussal megszivatni. Az idegenek háttere, mitológiája is jobban ki lesz dolgozva, mint az eredeti filmben, mert a nézők szeretnék látni a teljes képet, jelentette ki.

Singularity

Sokat nem árult el erről a tervéről most sem. A film szerinte túlságosan komplexen indult, túl sokat akartak belezsúfolni, de két-három mellékszálat kivettek belőle, és hirtelen rájöttek: „Édes Istenem, működik!”Emmerich nagyon meg akarja csinálni a filmet, derül ki.

Foundation – Alapítvány

A tervek közül nyilvánvalóan ez a legkeményebb dió – a jogok Emmerichnél vannak. Amennyiben megvalósul, valószínűleg nem mozifilm lesz, bár keményen dolgoztak rajta, hogy megcsinálják, de inkább egy nagyobb tévés minisorozat lehet belőle. Ebben az esetben is muszáj lesz változtatni a történeten, és abba az időszakba helyezni, amikor a galaktikus Birodalom széthullik. Hogy megvalósul-e a dolog, az még kérdéses – a rendezőnek mindenesetre ez a kedvenc olvasmánya.]]>