komolyabb SF sorozatokat is fog csinálni. Korábban már beszámoltunk róla, hogy jön a Leviatán ébredése regényciklus alapján készülő The Expanse, most négy újabb címmel is megismerkedhettünk.

Letter 44

Tavaly év végén indult el a Letter 44 című képregénysorozat, amiből elkezdett sorozatot fejleszteni a Syfy. Az Egyesült Államok túl van egy újabb elnökválasztáson, és a győztes új elnök birtokába kerül elődje titkainak. Az USA nyolc rossz éven van túl: a gazdaságot feleslegesnek tűnő háborúkkal terhelte meg az előző elnök. A hagyományoknak megfelelően a leköszönő elnök egy levelet hagy utódjára fehér házi asztalán – az új elnök ebből tudja meg a rettenetes igazságot. A feleslegesnek tűnő háborúk és a fegyverkezésre költött milliárdok arra kellettek, hogy az USA hadserege felkészüljön egy idegen invázióra, ami valószínűleg az új elnök regnálása idején fog bekövetkezni… A képregény első száma elolvasható az io9-on.

The Magicians

The New York Times szerint Lev Grossman The Magicians című regényét lehetne akár úgy is jellemezni, mint egy Harry Potter a felnőtteknek. A regény főhőse Quentin Coldwater, egy brooklyni srác, aki a középiskolát követően felvételt nyert a Brakebills Academy-re – ám attól, hogy számára a fantasy valósággá vált, nem oldódtak meg a problémái. Bár Quentin intelligensebb az átlagnál, ezt remekül egyensúlyozzák szociális képességeinek gyengeségei – és a többi tanuló sem egyszerű eset. Korábban még úgy volt, hogy a Fox fog belőle sorozatot készíteni, de végül ez a terv kútba esett.

Pax Romana

Egy újabb képregény adaptáció is várható, minisorozat formájában: a 2007-ben publikált Pax Romana főhősei egy különleges osztag tagjai. Egy, a Vatikán által finanszírozott kutatás felfedi az időutazás titkát – az Egyház úgy dönt, hogy a jelen problémáit a múltba igyekszik megoldani. Az osztagot a legmodernebb felszereléssel és fegyverzettel dobja vissza a múltba – az ókori Rómába. A római légióknak tankokkal, helikopterekkel kell megküzdeniük – az expedíció vezetőinek viszont egymással kell megvívniuk, hogy eldöntsék, milyen is legyen a jövő civilizációja.

Ronin

Végezetül pedig jön egy igazi szamurájos sorozat is, a 300-at és a Sin City-t jegyző Frank Miller egy újabb képregénysorozata kerül feldolgozásra. A Ronin cselekménye a feudális Japánban indul, amikor egy fiatal szamuráj és ura, Ozaki a támadóik ellen küzdenek – akik egy misztikus kardot akarnak megszerezni. Az Agat nevű alakváltó démon igyekszik visszaszerezni a kardját, ami az általa kiontott vérből nyeri az erejét – a kard azonban magát a démont is képes megsebezni. Az ifjú szamuráj végül 15 évvel mestere halála után kap lehetőséget a bosszú beteljesítésére – ám a dolgok kicsit másképp alakulnak. A Ronin a 2020-as, 2030-as évek New Yorkjában ébred fel, egy Billy nevű fiú testében – és egy futurisztikus, sötét New Yorkban kell megtalálniuk a démont. Nektek melyik lehetséges sorozat keltette fel leginkább az érdeklődéseteket?]]>