SFportal Facebook oldalán tettük fel a kérdést csaknem 2700 rajongónak – ki, milyen sci-fis filmet, sorozatot, játékot, egyebet vár 2011-től. A beérkező válaszok három kategóriába sorolhatóak: amik tényleg jönnek is idén, csak még úgy tűnik, túl sokat kell aludni odáig; amik idén nem, de belátható időn (jövőre vagy 2-3 éven) belül azért érkeznek; és amik vágyálmok, amik megvalósulását nem lehet megtippelni.

Mass Effect 3

Bár nem számoltuk meg konkrétan, ránézésre 2011 leginkább várt sci-fi eseménye az a Mass Effect játéksorozat harmadik, történetzáró epizódjának megjelenése. Nem tudunk vitatkozni a rajongókkal, a Mass Effect 1 és 2. epizódját mi is az egekbe magasztaltuk, külön aloldalt is létrehoztunk neki az érdeklődésre való tekintettel, és mi is nagyon várjuk a megjelenést. A legtöbbek által várt idei sci-fis durranásra kell a legtöbbet is várni – a Mass Effect 3 november-december környékén várható. Többen említették még a Mass Effect mozifilmet, de ennek bemutatóját egészen biztosan nem 2011-re várhatjuk, és ha tippelnünk kellene, 2013-14-nél előbbre nem várnánk – egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egyszer majd lesz, de se forgatókönyvíróról, se rendezőről, se szereplőkről nincs hír.

Battle: Los Angeles

Filmes fronton nagyon sokan említették még Jonathan Liebesman filmjét, a Battle: Los Angelest is. A történetből vagy semmit sem tudunk, vagy épp mindent elárul az igencsak hangulatosra sikeredett trailer. Az egészen biztos, hogy látványos lesz a háborús zónává átalakított Los Angeles, az idegenek támadását nem sztoriszinten, hanem megvalósításban fogja egyedi módon bemutatni – ahogy annak idején például a Cloverfield tette ezt. Az amerikai nézők 2011. március 11-én láthatják a végeredményt.

Cowboys & Aliens

Daniel Craig és Harrison Ford neve külön-külön a „nagyon várt” kategóriába tud dobni egy filmet, hát még ha mindketten ugyanabban szerepelnek. Ehhez adjunk hozzá némi western-hangulatot valamint bolondítsuk meg némi Függetlenség Napjával – ez vagy nagyon jó film lesz, vagy nagyon rossz. Drukkolunk az előbbi változatnak, hogy igazunk lett-e, az 2011. július 29-én derül ki.

Steven Spielberg és J.J. Abrams: Super 8

Ismét egy olyan film, amiről semmit nem tudunk. Csak annyit, hogy Hollywood két nagyágyúja társult az elkészítéséhez, Steven Spielberg és J.J. Abrams munkálkodik rajta, jópofa vírusmarketinget kreáltak hozzá, de minden információt hét lakat alatt tartanak. Ez nyilvánvalóan csak olaj a tűzre, ezáltal még inkább várják a rajongók a filmet.

Battlestar Galactica: Blood and Chrome

A magunk részéről óvatos fenntartásokkal kezeljük, de szintén többek kívánsága a Battlestar Galactica előzménysorozat, mely az ifjú Bill Adama legelső küldetésével indul a cylonok és az emberek harcában. A Syfy-féle Battlestar Galactica sorozat nagyon-nagyon magasra tette a mércét, nagyon komoly rajongótábort gyűjtött maga köré – de aztán a Caprica például nem tudott sikeres lenni. Remélhetőleg a Blood & Chrome sikeresebben veszi az akadályokat. [slideshow id=4]

Apollo 18

Az Éjszakai őrség illetve a Nappali őrség, valamint a Wanted rendezőjének, Timur Bemambetovnak a következő filmje, ami ízig-vérig sci-fi lesz. A NASA környékén amúgy is elég sok összeesküvés-elmélet található, tökéletes táptalaj egy Alkonyzónát vagy X-aktákat idéző, alacsony költségvetésű, paranoid sci-fihez. Az Apollo 18 története szerint azért nem mentünk vissza a Holdra, mert értelmes élet nyomaira bukkantunk…

És sok minden más…

Chelloveck: (Meg én még azt várom a 2011-es esztendőtől, hogy nézzetek normális filmeket, ne mindenféle tinglitangli fosokat. A fiatalok el vannak kényeztetve, van internet. Nekem nem volt annak idején.) Kelt: Repülő autó, kapszulás ebéd, drót nélküli áram. Lehet, hogy régiek, de jók még! (Az a kis szárnyas topolínó, amit repülő autónak csúfolnak csalás.) Hegedűs Gábor: mass effect 3, meg az új flukszuskondenzátor-modell, amit a Matizomba is be lehet szerelni 🙂
]]>