Ha John Chot arról kérdezik, milyen lesz az általa megformált Hikaru Sulu, egy viccel üti el a kérdést: „Szexi, nagyon szexi.” Aztán persze gyorsan hozzáteszi, hogy nagy tisztelettel van George Takei iránt, aki az 1966-os sorozatban, a Voyagerben, és a korábbi mozifilmekben alakította a kormányost.

„George Suluja egy veterán volt, aki mindig is űrhajót irányított,” mondta egy interjúban. Ő viszont szerette volna, ha az általa megformált Sulu kicsit ártatlanabb, ügyetlenebb lenne, akitől még senki sem veszi természetesnek azt, hogy ott van a hídon és irányítja a hajót.

Cho mesélt arról is, hogy számára csodálatos érzés volt, mikor először az Enterprise folyosójának díszletébe, mely ismerősnek tűnt a számára, mégis új volt.

A színész azt is elmondta, hogy esze ágában sem volt Takei játékát másolni, s még a hanghordozását sem hajlandó imitálni, mert úgy véli, nevetségessé válna. Szerinte „George egy ikonikus személyiség, nagyon híres, és nem lenne jó utánozni.” De azért azt megjegyezte, hogy Sulu derűs megnyilvánulásaira továbbra is számítani lehet.

Cho szeretett volna találkozni Takei-jel, mielőtt elment a Star Trek meghallgatására, ám akkor ez meghiúsult. Később, miután már megkapta Sulu szerepét, sikerült találkozniuk egy ebéd alkalmával. Cho ekkor megkérdezte a veterán színészt, hogy hogyan kezeli mindazt, ami a Star Trek körül van. Takei erre azt válaszolta: „Nagyon megindító az, mikor valami pozitívra használhatod azt, amiben hiszel.”

]]>