Most szombaton zajlott le a Sugárban a Hungarocomix képregény kiállítás és vásár, melyet a Magyar Képregény Kiadók Szövetsége rendezett. Örömmel jelenthetjük, hogy nagy sikerként könyvelhető el a vállalkozás.

Ekkora nagy tömeg volt kíváncsi az kiadókra, és képregényeikre – sok esetben személyesen a kiadó vezetőivel is el lehetett beszélgetni. A képregénystandok mellett áramló tömegben többségben voltak azok, akik nem tudták, hogy a képregénykultúra ennyire sokszínű is tud lenni. Ez volt a nap legnagyobb haszna: megmutatta, hogy a képregény nem csupán a gyerekeknek szól, és ezer arca van. A vállalkozó szelleműek értő mesterek keze alatt tanulhattak egy keveset a képregény-rajzolás rejtelmeiből, vagy készíthettek arcképeket.
A rabbi macskája (jobb oldalt) is azok közé az újdonságok közé tartozik, amely egyéni színfoltot képvisel nem csupán nálunk, de másutt is. A magyar képregények sorait pedig Odegnál Róbert (a szerző-rajzoló bal oldali képen ülve látható) erősítette a találkozóra megjelent A hívó című képregényével.
A régebbi kiadású képregények is képviseltették magukat. Akárcsak az idegen nyelvűek, ismerősök és ismeretlenek. A "magyar születésű" képregények esetében gyakran magukkal a grafikusokkal is válthattak szót az érdeklődők – legyenek kívülállók vagy képregény-rajongók. És mára jelent meg az "agresszív fantasztikus magazin" címszóval definiált Roham is. A találkozón ingyen megkapták azok, akiket érdekel a fantasztikum és a képregény is. Több és nagyobb képek az SFportal.hu Galériájában.
]]>