A héten egy messzi-messzi galaxisban Nem 100%-ig a Disney múlott, de ezt a hetet is az új Star Wars filmek dominálták hírügyileg. Rengeteg forgatási fotó szivárgott ki: első körben az abu dhabi munkálatokról láthattunk néhány felvételt. Ezek annyit mindenképpen bizonyítottak, méghozzá azt, hogy J.J. Abrams komolyan gondolta, hogy amit lehet, azt megépít vagy bábokkal old meg, minimalizálva a CGI-t. Másnap pedig egy angliai műhelyben készített képek járták be a netet, amin már az épülő Millenium Falcont és egy gyanúsan X-szárnyú vadászgépre emlékeztető formát láthatunk. Egy napra rá J.J. Abrams is reagált, egy cetlire írva kívánta azt, hogy bárcsak ne szivárogtatnának képeket, azt a nevetséges benyomást keltve, mintha a Falcon szerepelne a filmben. A cetli amúgy a Falcon sakktáblájára volt rögzítve. Lehet, hogy a Disney ráunt vagy a szivárogtatásokra, vagy pedig azokra morgásokra, melyek szerint nincs elég női szereplő a készülő trilógiában, esetleg mindkettőre, de beközölték, hogy ki lesz a két új színésznő az Episode VII-ben. Nomeg megtudtuk azt is, hogy ki fogja a második Star Wars spin-offot rendezni. 

Earth-199999

Disney azért arról is gondoskodott, hogy ne csak a Star Wars kapcsán emlegessük őket, hanem a Marvel Cinematic Universe is bekerüljön a hírekbe: ahogy mi látjuk, ez nagyjából így is fog maradni amúgy az idők végezetéig. Miután hetek óta szerencsétlenkedik a Marvel az Ant-Man új rendezője kapcsán, a hét végére kiderült, hogy Peyton Reed ülhet a rendezői székbe, viszont hetekkel a forgatások megkezdése előtt még módosítgatni kell a forgatókönyvön. Clark Gregg viszont legalább szimpatikusakat mond az Agents of S.H.I.E.L.D. készülő második évadáról, például hogy nem annyira töredezetten fogja leadni az ABC, mint az első szezont, ami tényleg nem volt szerencsés. Ugyanakkor nem szűnnek a találgatások, hogy vajon ki lesz a következő szuperhős az MCU világában, pontosabban, hogy ki játszhatja Doctor Strange szerepét, a rajongók úgy tűnik, Benedict Cumberbatchnek örülnének a leginkább.

Heti vegyes: jótékonysági mészárlás és osztálytermi MMO

A hét legolvasottabb hírét viszont egy kanadai tanár szolgáltatta: kitalálta, hogyan lehetne a mai igényeknek megfelelően játékossá tenni a középiskolai oktatást. Ha ez a korosztály legfőképpen a különféle MMO-kat szereti, akkor csináljunk nekik egy osztálytermi MMO-t, hát nem egyszerű? Legalább 610 lájk tanúskodik arról, hogy az ötletet kajálják a népek. George R. R. Martin se kispályázik amúgy, ha már mindenki elkönyvelte őt véreskezű írónak, akkor ő bizony vérengzéssel akar pénzhez jutni. Mentségére legyen mondva, hogy két közhasznú alapítványnak gyűjt, így kvázi feltalálta a jótékonysági mészárlás fogalmát. Edward James Olmosról is kiderült, hogy nem szereti az idegeneket, legalábbis szerződésileg tiltotta ki a négyszermű szörnyeket a Battlestar Galactica sorozatból. Kijött időközben a The Expanse – Térség sorozat következő borítója az Államokban, de korunk legfelhypeoltabb sci-fi regénysorozata folytatódik itthon is. Amíg meg nem érkezik az új kötet, addig egy remek háttérképpel lehet gazdagodni. A Jupiter Ascending, amit nagyon vártunk mi is, az viszont csúszik, februárra tolták a bemutatóját, szomorúak is vagyunk miatta. A hét legnagyobb rémálmát okozó híre viszont az, hogy Robert Pattinson lehetne az új Indiana Jones, de reméljük, hogy ez csak egy szokásos angol bulvárkacsa. Hja, és megnéztük az új Disney filmet is, Maleficent – Demóna lehetne jobb is kritikusunk szerint.]]>