Az Agave könyvek hamarosan megjelenteti A játékmester és a Fegyver a kézben szerzőjének új regényét. „Biztos vagyok benne, hogy ezt a regényt még hosszú évek múlva is a műfaj egyik klasszikusaként fogják emlegetni” – írta róla a Time Out. 2007. április 18. után lehet keresni a boltokban.

Ajánló: Több mint kétezer évvel ezelőtt egy titokzatos fekete égitest jelent meg a galaxisban. Egy tökéletes fekete gömb. Okozott némi z?rzavart, majd eltűnt. De most megjelent újra, és úgy tűnik, egy galaktikus háborútól sem riadnak vissza azok, akik meg akarják fejteni a titkát.

A Rendkívüli Körülmények Byr Genar-Hofoent bízza meg a különleges feladattal, hogy találja meg az illetőt, aki jelen volt a fekete gömb első feltűnésénél. De a küldetés teljesítése még annál is nehezebb, mint amilyennek tűnik. Mert mintha a Kultúra helyzete a galaxisban már korántsem lenne olyan stabil, mint eddig volt. A fenyegetés egyrészt kívülről érkezik, a mindenre elszánt, vérszomjas Aláz hadiflotta képében. De az igazi veszélyt a Kultúrára azok az Elmék jelentik, akik titokzatos céljaik elérése érdekében ördögi konspirációra készülnek.

Galaktikus kémjátszma veszi kezdetét, ahol már nem csak a Kultúra, hanem az egész galaxis léte forog kockán.

A szerzőről: Iain M. Banks első regénye – The Wasp Factory – akkora kritikai és közönségsikert aratott, hogy a The Independent című angol napilap szavazása alapján beválasztották az évszázad 100 legjobb könvye közé. Azóta folyamatosan jelennek meg könyvei hol Iain M. Banks, hol Iain Banks néven.

Regényei számos nyelven láttak napvilágot, s a filmstúdiók érdekl?dését is felkeltették. Jelenleg négy könyvének – Complicity, The Wasp Factory, The Bridge, A játékmester – megfilmesítését kezdték el.

Iain M. Banks: Holtpont

Műfaj: sci-fi

Borítóár: 2880,- Ft

Terjedelem: 418 old.

]]>