Holnap jelenik meg a Galaktika Magazin legújabb száma, mely a Galaktika boltban 690 forintos kedvezményes áron vásárolható meg. Az alábbiakban rövid tartalmi összefoglaló olvasható.

 Befejeződik Robert Silverberg (MAJIPOOR-trilógia) kisregénye, a „A Hawksbill Állomás”. A központi tudományos rovat ezúttal azt a témát járja körül, milyen előnyökkel járna, ha képesek lennénk mesterségesen húst előállítani, s hol tartanak, milyen eredményekkel kecsegtetnek az ez irányú kutatások.

A novellák között szerepel a külföldön rendkívül népszerű Michael Flynn elbeszélése, mely egy igen izgalmas alternatív történelmet tár az olvasók elé. Thomas M. Disch írása az ember által olyannyira vágyott, mégis hátborzongató jövőt villant fel, ahol gépekkel minden (és mindenki) előállítható, lemásolható. Szergej Sznyegov tudós detektívjei egy idegen bolygón nyomoznak a tökéletes bűntény után, Keith Laumer pedig egy örökké sorban álló civilizációt mutat be. A magyar vonalat ezúttal hazánk egyik legnépszerűbb scifi-szerzője, az Európa-díjas Szélesi Sándor, illetve a retro rovat keretében Szepes Mária képviseli.

A lap beszámol továbbá a hazai SF-élet eseményeiről, exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Jude Law-t, a filmrovat pedig a ZS-kategóriás produkciók új aranykorát tárja az olvasók elé. Az Intelligens dizájn bizarr, élő lakásdekorációt mutat be, a tudományos hírek között pedig számos érdekesség kapott még helyet, többek közt egy szemüvegbe épített HD-kameráról, önjáró bőröndről és a megújuló energiaforrások felhasználásáról esik szó.

A 40 éves Galaktika 272. számát – az eddiginél bővebb irodalmi tartalommal – keresse az újságárusoknál! 

 ]]>