A TV2 a szerdai, késő esti műsorsávban indítja el új SF-sorozatát. A 4400 címet viselő széria 4400 idegenek (?) által elrabolt emberről szól, akik között gyermek, férfi és nő egyaránt van. A tengerentúlon rekord nézőszámot produkáló sorozat reméljük, hogy hazánkban is sikeres lesz, és láthatjuk majd valamennyi évadát. Ez jelenleg 31 részt jelent.

A visszatérésAzok, akik szeretik a hasonló sorozatokat (legyen az a Lost – Eltűntek, az Invasion – Rejtélyek városa vagy Surface – A mélység fantomja), azoknak ez az alkotás is tetszeni fog, és akármilyen későn is adják, meg fogják nézni – valószínűleg ez járhatott a TV2 műsorszerkesztőinek fejében, amikor a 4400 első évadának első részét január 24-én szerdán A mélység fantomja és a Született feleségek után 22 óra 10 perces kezdéssel műsorra tűzték. Az USÁ-ban mindenestre nagy volt a sikere: a 2004-es, öt részes miniszéria nézettségi mutatói után a producerek úgy döntöttek, hogy a sztori érdekli az embereket, és azóta már a negyedik évadot is műsorra tűzték 2007 nyarára. A történet felütése nagyon „idegenes”: 4400 eltűnt ember érkezik vissza egy aszteroidával (?) a földre. Nekik az elmúlt hatvan évben veszett nyomuk, s most mind egyszerre megjelennek egy párás tavacska partján, tétován és bizonytalanul. Nem emlékeznek semmire, nem tudják, időközben mennyi idő tellett el, s hogy miért is vannak itt. A külvilág és a hatóságok döbbenettel fogadják őket, és csak hosszú, karanténban eltöltött hónapok után mehetnek vissza szeretteikhez – ha azok élnek még egyáltalán vagy megvárták őket. Ám a legnehezebb mégsem a régi életük megtalálása, rokonaik felkutatása lesz. Miután kikerülnek a nagyvilágba, a visszatérteknek rá kell döbbenniük, hogy különleges ajándékok birtokába kerültek: mindenkinek más-más természetfölötti képesség jutott, amit bizony használni is kezdenek. Az egyes epizódok ezeknek az elraboltaknak a sorsát követik nyomon a mára már megszokott dramaturgiai felépítéssel: a részek középpontjában mindig valamilyen egyedi eset áll, ám a sorozat egészén átível a nagy rejtély (kik is vitték el ezeket az embereket és miért) mellett két három egyéb szál is. Talán nem lövünk le titkot, amikor eláruljuk, hogy idővel a hatalom képviselői is elkezdenek szervezkedni a félelmetes erővel bíró 4400 tagjai ellen… A főszereplő az elraboltakat figyelő kormányhivatal, az NTCA két ügynöke. Tudjuk, hogy a párosok akkor hatékonyak, ha egy férfi és egy nő alkotja őket. Itt sincs másképp: Tom Baldwin (Joel Gretsch) és Diana Skouris (Jacqueline McKenzie) két különböző tudományterületet ismerő és habitussal rendelkező személy. Tom esetében azonban van még egy plusz is: az unokaöccse, Shawn (Patrick Flueger) is a visszatértek között van. Amikor a fiú eltűnt, akkor Tom fiával (Chad Faust) különös dolog történt: kómába esett és nem ébredt fel azóta sem.

Baldwin (Joel Gretsch) és Skouris (J. McKenzie) ügynökA történetben sok lehetőség rejlik, amik tényleg izgalmassá teszik a sorozatot. Még abban sem lehetünk bizonyosak, hogy a 4400-at tényleg földönkívüliek rabolták el, amikor a szemünk előtt kibontakozik az emberiség történetének legnagyobb rejtett konspirációja és a pusztulás ígéretét magában hordozó legfélelmetesebb szembenállás… Szereplők:
Joel Gretsch (Tom Baldwin)
Peter Coyote (Dennis Ryland)
Jacqueline McKenzie (Diana Skouris)
Laura Allen (Lily Moore)
Mahershalalhashbaz Ali (Richard Tyler)
Patrick Flueger (Shawn Farrell)
Chad Faust (Kyle Baldwin)
 

 

]]>