A pakisztáni származású színész, Faran Tahir J. J. Abrams Star Trekjében egy Föderációs csillaghajó kapitányát fogja játszani. Egyben ő az első közép-keleti származású kapitány a Star Trek világában. A film készítői ezzel a motívummal is igyekeznek némiképpen közeledni Gene Rodenberry elképzelései felé, vagyis egy olyan jövőképet teremteni, amiben az emberek hovatartozástól függetlenül törekedhetnek a legjobbra.

A továbbiakban előfordulhatnak enyhe spoilerek.

Tahir karaktere, Richard Robau kapitány a USS Kelvin parancsnoka, mely valamikor 2233-ban teljesít szolgálatot, és körülbelül egy generációval előzi meg a Constitution-osztályú USS Enterprise-t. A hajót a Nemesis érájából visszatérő romulan Nero (Eric Bana) megtámadja és elpusztítja, ezzel megölve az elsőtisztet, George S. Kirk-öt (Chris Hemsworth), az éppen a Kelvin fedélzetén megszülető James T. Kirk apját. Tahir szerint ez lesz a film történetének kiindulási pontja.

A színész, saját bevallása szerint nagy Star Trek rajongó, így ahogy annyi más kollégájának, neki is olyan volt a díszletek között járkálni, mintha újra tíz éves lenne: „Odaérsz, és mikor először lépsz a díszletek közé… a hajó díszletei közé, azt gondolod… „Vaó! Egy Föderációs hajó kapitánya vagyok.” Az érzés visszaröpíti az embert a fiatal korába. Aztán észbe kapsz… „Oké, várj egy percet. Dolgozni jöttél, úgyhogy csináld meg.” Nagyon izgalmas volt.”

Mikor megkérdezték, hogy milyen egyenruhát viselt, azt felelte: „Nagyon szorosat. Hasonló a korábbi Star Trek filmekben látott egyenruhákhoz. Úgy gondolom, hogy legjobban az Új Nemzedékben használtakra emlékeztet.”

Természetesen Tahir sem hagyhatta ki a rendező, J. J. Abrams dicsérését, így tőle is megtudhattuk, mennyire okos ember és mennyire tiszteli azokat az alapokat, amire a filmje épül. Ennek ellenére szerinte a Star Trek újabb epizódja sokkal inkább készült annak a generációnak, akik azután nőttek fel, hogy a franchise mélypontra került, így nem lehetett részük benne. Ennél fogva Abrams kevésbé foglalkozott azzal, hogy mit gondol erről az ifjak apja, bátyja vagy nagybátyja, hiszen ő nem őket szemelte ki célközönségnek.

Tahir kifejtette ama reményét is, hogy az új filmben a karaktere nem fog puhányabbnak tűnni Kirknél, mint az előző filmekben a többi kapitány. Szerinte, bár a film Kirkről szó, maga a Star Trek univerzum középpontja nem Kirk.

A Star Trek magyar premierje május 7-én lesz.

]]>