cbook Magyarország első Online Fantasztikus Könyváruháza,mely egyesíti az internetes lehetőségek adta előnyöket és a klasszikuskönyvklub-alternatívát. A Millenárison megrendezett Kiadói Nap kereteinbelül a Fantasticbook tulajdonos-ügyvezetőjét faggattuk. Fantastic-bookMikor indult a Fantasticbook? –A Fantasticbook 2006. január közepén indult útnak a hazai fantasztikuskiadók együttes közreműködésével. Különleges próbálkozás ez: a fantasyés sci-fi olvasók összefogására teszünk kísérletet. Termékkínálatunkbantöbb száz fantasy és sci-fi kötet, számítógépes játékok, társasjátékok,mesekönyvek és hamarosan CD-k és DVD-k is helyet kapnak. – Ahagyományos vásárláson felül elindítottátok a könyvklub-alternatívát.Eredetileg is így terveztétek, vagy ez a fejlesztés alatt alakult így?

–Igen, valóban létrehoztunk egy könyvklubot. Eredetileg is ez volt aterv, hiszen regisztrált klubtagjaink nemcsak hihetetlenül kedvező áronjuthatnak hozzá a könyvekhez (20%, 25%, 30% kedvezmény), de ugyanilyenkedvezménnyel válogathatnak kapcsolódó CD-k, DVD-k vagy akártársasjátékok, szerepjátékok között. Ezen felül könyvklubtagjainkajándékkönyveket kapnak, kiváltott kártyatípustól függő mennyiségben. Támogatottrendezvényekre ingyenesen járhatnak (ezek legtöbbje a MillenárisParkban megrendezett Átjáró Napok)…, és még folytathatnánk a sort. – Miért éri meg nálatok vásárolni ahelyett, hogy az ember bemegy a legközelebbi boltba, és megveszi a könyvető –A válasz egyszerű: minimum 20% kedvezményben részesül a legkisebbkártyatulajdonos is, csomagjának szállítását pedig kérheti GLSgyorspostával. Délután leadtad a rendelést, másnap délben ottvan. Ez rendkívül gyors! Mi több, bizonyos értékhatár felett még aszállítás is ingyenes! A kártyák minden esetben, exkluzív kivitelben(arany, ezüst vagy matt fekete dombornyomással), névre szólóankészülnek. – Folytattok-e kiadói tevékenységet? –Igen. 2006-ban anyacégünk (Sin Arts Kft. – a szerk.) kiadói csoportja,a Sólyomtoll Könyvkiadó jelenteti meg Szélesi Sándor és BöszörményiGyula nevével fémjelzett mesesorozat első kötetét, Rejtekerdő címmel; Bán Mór tollából pedig a Hadúr regénysorozat első kötete lát majd napvilágot. Ez utóbbi érdekes kalandozás Attila korából. Terveink között szerepel több regény kiadása is, de erről csak akkor, ha már biztosat mondhatok én is. – Terveztek-e szerepjáték kiadást? – Nem, nem tervezünk. – Milyen kapcsolatban álltok a „nagy” kiadókkal?

–Napi kapcsolatban állunk a nálunk fellelhető nagyobb kiadókmindegyikével, de ugyanez elmondható a terjesztőkről és jó néhány hazaiíróról is. – Kanyarodjunk visszapicit a Fantasticbook-ra! Mi a célotok a könyvklub létrehozásával?Van-e célotok vele egyáltalánő A hazai fantasy és science-fictionkiadói piac eléggé szűkös. Úgy gondoljátok, hogy egy ilyenkezdeményezés sikeres lehető

– Akkor kezdjük visszafelé!Igen, úgy gondoljuk, sikeres lehet. Mégpedig úgy, hogy az eddighányattatott sorsú fantasy- és sci-fi-rajongói társadalom teszi azzá!Elődleges célunk a könyvklub kialakítása, a minél nagyobb olvasó bázislétrehozása: a klubtagság mellé adott különlegességek és kedvezményekazt hiszem minden érdeklődőt meggyőznek majd. A szűkös kiadóipiac megállapítás valóban igaz: de nem olyan formában, mint ahogyan aztsokan látják. Ha azt mondjuk: minimum félig kiaknázatlan ez a terület,akkor nem járunk messze a valóságtól. Tessék megnézni egy-egy HarryPotter vagy A Gyűrűk Ura film – de mondhatnék más fantasy vagy sci-fifilmet is – hazai nézettségét! Százezrekben mérhető. Itt rétegolvasótáborról beszélünk. Az idáig kiadatlan ’rétegkönyvekre’,újdonságokra mindig felfigyelnek az emberek. Tervszerű és megfontoltmunka; újdonság és minőség. A Galaktika, az Agave Könyvek, azUlpius-Ház, de sorolhatnánk tovább…ők mind erre építenek. A potenciális olvasótábor hatalmas. Az online technika adta új lehetőséggekkel pedig érdemes erre építeni. – Mit vártok a Fantasticbook-tól? Hogyan látjátok az online könyvklub működését?

– Ha Közép-Európa környező országaiban jól működik, miért ne működhetne nálunk is sikeresenő Mi azon leszünk. Reméljük az olvasók is szeretni fogják!
Fantasticboook
Fantasztikus Könyvklub és Online Áruház www.fantastic-book.hu
 ]]>