Amikor meglátom leírva azt a szót, hogy szingli, egyből a Nagy Piros Vilagmegsemmisítő Gomb után kapok, készen arra, hogy egy mozdulattal az űrbe röpítsem ezt a szargolyót, vagy sárgolyót.
Mi az hogy szingli?

Egy divatos és felkapott kifejezés (légy átkozott Bridget Jones!) arra, hogy valaki a jelentős
felhozatalból nem talál magának párt.
Mi az hogy szingli?
Ha férfi akkor agglegény, ha nő akkor vénkisasszony esetleg mindkét nemre vonatkoztatva aggszűz.
Mitől szingli a szingli?
Attól, hogy az önértékelése, önismerete köszönőviszonyban sincs a valósággal, vagy képtelen arra, hogy áldozatot hozzon egy párkapcsolatért. Mert minden kapcsolatban adni és kapni kell, és meg kell tanulni elfogadni a másikat. Ha a férfi vagy nő úgy gondolja, hogy az elérhető és megszerezhető partnerek nyújtotta lehetőségek, örömök, stb értékben kisebbek az ő általa meghozott áldozatnál, hogy feladjon  magából valamit is, akkor a párválasztás csak időszakos, szaggatott, nem jön létre és az illető panaszkodni kezd ala BJ naplója. Nincs egy normális pasi (pedig van, csak úgy gondolja, hogy kevesebbet kapna a másiktól, mint amennyit a saját egójából fel kellene áldozni), nincs egy normális nő (pedig van, csak legfeljebb 30 perc után nem az anális szex örömeivel kellene nyitni), nem jó a munkahelyem (pedig az, hogy van munkája már eleve jó ebben a világban) és így tovább.
A szingli panaszkodik. Ez az ő öröme. Panaszkodik a férfiakra, nőkre, a munkára, az időjárásra, a családra.

Nem hoz áldozatot egy társadalmi kapcsolatért, bandákba tömörülve (Szex és New York) éli mindennapjait, egymást erősítve és támogatva a panaszkodásban.
És BJ óta erre még büszkeség is tölti el, ratifikálva látja a helyzetének és panaszainak jogosságát.
Nincs szingli. Agglegény van és vénleány.
A szingliségnek nincs 10 parancsolata. A parancsolat egy életforma fenntartásáért meghozott
törvényrendszer – egy áldozat azért, hogy a kialakult rendszer működjön és fennmaradjon.
A szingli pedig nem hoz áldozatot, mert ahoz magából adnia kellene, leadnia kellene,
erre pedig nem képes.
Nincs szingliség 10 parancsolata, csak a lelkekben érzett nyomorúság elfedésére szolgáló, önerősítő és mások hasonló nyomorúságának igazolására szolgáló blabla.
Kérem, ki lehet menni az utcára. Esik, borús az idő, de emberek jönnek veled szemben. Nedvesek az arcok, de mindegyik élő, lélekző férfi vagy nő. Rengetegen vannak, értékesek mindannyian. Valakinek értékesek, lehet hogy neked. Honnan tudhatnád mi lakozik legbelül? Honnan tudod, magadban mi lakozik legbelül?
Adni és kapni, fogadni és feláldozni, ez az élet szabálya. Minden amit teszel, erről szól. Ha nem ismered önmagad, és nem vagy képes magadból adni valaki másnak, akkor már a pokolba vezető úton jársz, mert az igazi pokol a magány, és előbb-utóbb megszünnek a bandák, előbb utóbb nem lesz sikk szinglinek lenni, de te már egyedül maradsz, és meg fogod unni magad. Nem lesz aki új értékekkel, gondolatokkal érzelmekkel ruházzon fel, magányos leszel, sivár és üres.
Akkor elégethetet a naplódat, Bridget!

]]>