Chrise Pine nemrég egy interjúban elárulta, mennyire lesz más az általa megformált Kirk az 1966-os TV sorozatban William Shatner által megalkotott és legendássá tett kapitányhoz képest.

Az ifjú színész szerint Kirk ebben a filmben lázadózó kamasznak tűnik, mintha egy 25 évesbe egy 15 évest bújtattak volna, aki dühös az egész világra. Ahogy Pine fogalmazott: „Még meg kell tanulnia kordában tartani az energiáit, heves érzelmeit és önfejűségét, mielőtt azzá a Kirké válna, aki egy hajó kapitánya lesz.”

Pine elmondta, hogy a film elején Kirk kocsmai verekedésbe kerül, mely fordulópont lesz a karakter életében, hiszen ezután lép az Enterprise fedélzetére, s onnantól kezdve minden megváltozik körülötte. Ez az ív végigmegy a filmen, bemutatva, hogyan lesz az ifjú Kirkből felnőtt ember. Pine kiemelte a mozi humorosabb jellemzőit is egy másik jelenetre hivatkozva, melyben Bones (Karl Urban) egy injekciója mellékhatásokat okoz majd Kirkön. Továbbá dicsérte Zachary Quintot (Spock), aki szerinte annyira jó színész, hogy képes volt a legmélyebb érzelmeket is előadni minimális játékkal, ezzel keltve életre az érzelemmentes vulcani karakterét. Illetve áradozott kicsit a film rendezőjéről, J. J. Abramsról, mondván: „a legjobb ember erre a munkára”.

Pine még hozzátette, hogy korábban nem volt Star Trek rajongó, sőt, jobban szerette a Star Warsot. Azonban úgy érzi, ez most megváltozott, köszönhetően a filmben rejlő optimizmusnak: „Ez egy optimista sorozat. Más, mint a Sötét Lovag vagy a Watchmen. Nem olyan sötét és kemény, mint a Szárnyas fejvadász. A Star Trek fényes és vicces, olykor kikacsint az emberekre.”

]]>