A SyFy kihirdette a Caprica premierdátumát: január 22-én, természetesen pénteken kerül adásba a kétórás pilot, amely már idén megjelent DVD-n, és azt fogják követni az első évad hátralévő epizódjai. Ron Moore, aki általában végtelen higgadtsággal szokott beszélni az Emmy-díajakat kioszt akadémiáról, valódi kirohanásba kezdett a panelen, és kiabálva a következőket mondta a tapsoló közönség előtt: „kicseszett bűntény, hogy a sosem ismerték el a Battlestar teljes színészgárdáját a hétről hétre nyújtott alakításukért. Nem ülnénk most itt, és nem beszélnénk a Capricáról, ha ezek a színészek nem lettek volna. A legérdekesebb kijelentést Edward James Olmos tette, amelyre a panel többi résztvevője nem reagált: megfogadta, hogy a The Plan nem az utolsó Battlestar-film lesz. A BSG elhivatott rajongóinak bizonyára nem ismeretlen Ronald D. Moore bevett szokása, hogy audiokommentárokat rögzítsen az egyes epizódokhoz, amelyeknek nélkülözhetetlen kelléke egy üveg whiskey (mindig más), és egy szivar. A producer ígéretet tett arra, hogy a Capricánál is folytatja ezt a tevékenységét, és ha minden jól megy, az elkaszált Virtuality-pilot DVD-kiadásán is hallhatjuk majd a hozzáfuznivalóit. A The Plan kapcsán elhangzott, hogy tele lesz az Espenson-féle sötét humorral, és az új trailer alapján ütosnek néz ki. DVD-n és BluRay-en október 27-én jelenik meg, adásba csak késobb kerül, de az egyébként is egy vágott változat lesz. Olmos szerint eldobjuk az agyunkat, és kénytelenek leszünk újra végignézni az elso részeket. Három évre elore meglesz a programunk.

Esai doing his GREAT Bill Adama impression seated next to Olmos. Both laugh, then Esai hugs Olmos, kisses his head and says, „My baby!”
A Capricáról Esai Moralestol hallhattunk a legtöbbet, aki az egyik foszereplot, Joseph Adamát játssza. Sci-fi vagy sem, a Caprica a legintelligensebb show, amin valaha dolgozott — állítja. Vonzzák azok a szerepek, amelyek megríkatják az embert, és ez pont ilyen. Igyekszik nem leutánozni Edward James Olmos alakítását, akinek az apját játssza a BSG elozménysorozatában, de egy barátja szerint az egyik jelenetében akaratán kívül is sikerült megidéznie az admirális „intenzitását”. David Eick, aki leginkább csak producerként tevékenykedett a Battlestarban is, valószínuleg írni fog egy epizódot az új show elso évadjában. Edward James Olmos valamelyik utolsó rész rendezését kapta meg, úgyhogy Caprica is magáénak tudhat majd egy kicsit az o zsenijébol. Ron Moore maga is újra becsücsül a rendezoi székbe egy alkalommal, Jane Espenson részben a Buffyhoz hasonlított a produkciót, hiszen itt is több tinédzser korú szereplovel fognak foglalkozni. Kevés spoilert engedtek el a készítok, de annyit tudni lehet, hogy a Caprica látogatást fog tenni további kolóniákon is, sot, egy egész epizódot szánnak egy másik bolygónak. Egyes források szerint ez a Scopria lesz, tessék kijelölni a fehér részt, ha kíváncsi vagy a megfejtésre. A későbbiekben igyekszem jelentkezni egy össszefoglalóval a Dollhouse-ról is.]]>