justify”>Christopher Lambert és Fonyódi Tibor között elvi megállapodás született a FranciaországbanLe Chamane d’Attila címen megjelent Istenostorai című Fonyódi-regény filmes adaptációjáról.  

1886}

A producerként is tevékenykedőLambert pozitívan nyilatkozott a regényről, amit kiváló film-alapanyagnaktekint. Fonyódi Tibor a Naptól vagyok, Holdtól vagyok elkészülte után – azelőzetes tervek szerint 2007 nyarán – kerít sort a forgatókönyv megírására. 

A Zsoldos Péter-díjas szerző regényében Tordatáltosnak és védencének, Attilának, a hunok uralkodójának kalandos életétmeséli el. A táltos hangján megszólalva elkalauzolja olvasóit a hun királyokVolga-parti udvarába, majd Erdélybe, ahol egy titokzatos táltosmester megkezdia kis Torda felkészítését. A megszerzett képességek birtokában a tizenhétesztendős Torda nyugatra utazik, és letelepszik a Pilisben, ott készül az akkormég gyermek Attila szolgálatára… évekkel később Torda már Attila árnyékábanélve szövi a világtörténelem szálait… A történet középpontjában annak a legendáskardnak a sorsa áll, amit a világhódító hun király alakjához köt a mitikushagyomány…  

]]>