követsz. Ha szeretnél többet tudni a Twitterről (hogyan iratkozz fel rá, hogyan találd meg az olvasásra – követésre – érdemes embereket), akkor olvasd el a cikk végén az ajánlott olvasmányokat.

A Twitter és a SciFi

A legfontosabb kérdés persze az, hogy miért jó Neked a Twitter? Mert itt megtalálod a legújabb híreket a scifi világából és mert közvetlen közelről hallgathatod azok gondolatait, akik olyanra formálják a scifi világot, amilyen. Pl. követheted Charlie Craig-et, én innen tudtam meg, hogy nem kaszálták el az Eurékát. Ha még érdekel a Heroes, akkor figyelheted Greg Grunberget, aki írni szokott a felvételekről is. Vagy olvashatod Whil Wheaton (mindannyiunk Wesley-je) gondolatait. Vagy ott van még LeVar Burton és Brent Spinner, hogy a TNG színészek körét bővítsük. De olvashatod a Marvel-t is, ha a képregények érdekelnek, és folytathatnám a sort amíg csak a szem ellát (minden nap újabb arcok írnak, csak meg kell őket keresni). Összefoglalva: A Twitteren megkapod mindazt egy helyen, amit mindig is tudni akartál a kedvenc sorozataidról, filmjeidről, könyveidről, színészeidről, rendezőidről és producereidről. Ráadásul nem is akárkiktől, hanem tőlük személyesen!

Hogyan működik?

Egy rövid videóban megmutatom, hogy regisztrálhatsz a Twitterre, valamint azt, hogy hogyan találod meg a sci-fivilág sztárjait. Mert ennél közelebb csak akkor kerülhetsz hozzájuk, ha autogramot kérsz tőlük egy convention-ön! A filmben szereplő „scifirajongo” Twitter accountot rendelkezésre bocsájtom az arra elsőként jelentkezőnek. Ajánlott olvasmányok: A Twitter és a scifi cikket Varsányi Martina írta. Ha kiváncsi vagy további ötletekre a blogokról és a közösségi médiákról, akkor nézd meg a Blogvilág c. blogját vagy iratkozz fel rá RSS-en keresztül.

Mely magyar twitterezőket érdemes követned?

Merras javaslatai

Ahogy hódít a Twitter, Magyarországon is egyre többen vannak, akiket lehet és érdemes is követni – a teljesség igénye nélkül ajánlunk most néhányat közülük. Itt van mindjárt Freevo, az SFportal hírszerkesztője, a Delta Blog és korábban a Battlestar Galactica blog írója, aki friss infóit elsőként a Twitteren szokta közzétenni – aki őt követi, tuti up-to-date lesz a sci-fi sorozatokat illetően. Sixx_cc a Comment:com sci-fi fanatikus szerzőjét is szívesen ajánljuk, ahogy Sorozatjunkie-t is, a népszerű sorozatblog szerzőjét, míg Kanyecc a Sorozatgurutól twitterel hasonló elánnal. Jópár tévécsatorna próbálkozik azzal, hogy a Twitteren kommunikáljon a rajongókkal, a legjobban mégiscsak axnhu, azaz AXN-es barátaink teszik ezt. De érdemes követni nocadlee-t is, az SFblogs egyik legszórakoztatóbb bloggerét. És persze ott vagyunk mi is – jómagam Merras néven, de van az SFportalnak is saját twitter oldala. Kövessetek minket is! Valamint írjátok ide kommentben, kiket találtatok meg Ti, akiket még érdemes követni, és persze ne tartsátok titokban a saját Twitter eléréseteket se!]]>