paradox_sorozat300November 24-én mutatták be a BBC-n a csatorna legújabb science-fiction minisorozatát, a Paradoxot. Az alapszituáció kicsit hasonlít a Flash Forwardra: egy nyomozócsapat egy jövőben megtörténő bűncselekmény szeretne felderíteni. Az időkeret azonban sokkal szűkebb: a nyomozóknak mindössze tizennyolc órájuk van, hogy a Dr. Christian King laboratóriumából közvetített képeken látható tragédiát megakadályozzák.

A főszerepet játszó Tamzin Outhwaite (Rebecca Flint szerepében látható) szerint a sorozat arra készteti majd a nézőt, hogy végiggondolja, mi a sors, a jövő, s hogy ki irányítja azt. Az epizódok 60 percesek, és a szűk időkeret adta lehetőségeket olyan ritmusban próbálják kihasználni, mint a 24 című sorozatban. Simon Cellan Jones rendező elképzelései szerint a néző egy percet sem pihenhet a tévé előtt a székében. A sajtónyilatkozatokból az is kitűnik, hogy sötét, tragikus hangulatúra vették a készítők az epizódokat, kevéssé a sci-fin, mind inkább az emberi lélekábrázoláson van a hangsúly. A további szerepeket a skót Mark Bonnar (Ben Holt őrmester), a szintén skót Emun Elliot (Dr. Christian King), és Chiké Okonkwo (Callum Gada nyomozó) játsszák.

A Paradoxot az a Clerkenwell Films gyártotta, amely már forgatott egy természetfeletti thriller-sorozatot Afterlife címen. A most induló széria forgatása Manchesterben kezdődött június 14-én. Az utolsó, ötödik epizód december 22-én kerül majd adásba.

]]>