Javier Grillo-Marxuach, akit elsősorban az Alias és a Lost sorozatok alkotójaként ismerhetünk, hamarosan Battlestar Galactica képregényt ír – ám nem a Sci Fi Channel jelenlegi sikersorozata, hanem a 70-es években vetített klasszikus alapján. A kiadó a Dynamic Entertainment, amelyik mind a régi, mind az új verzióhoz készített már képregényeket.

"A kedvenc gyermekkori élményem az, hogy a moziban ülök és a Battlestar Galacticát nézem […]" – nyilatkozta Javier Grillo-Marxuach a Sci Fi Wire megkeresésére.

Nagy örömmel vállalta el, hogy néhány képregény epizód erejéig ő is hozzájárulhat a klasszikus sorozat továbbvitelébe. Ez egy pár részes minisorozat lesz, melyet a Dynamite Entertainment 2007. elején óhajt publikálni. 

A kiadónak már van három különböző Battlestar Galactica képregénysorozata: az egyik a klasszikus szériához kapcsolódik, a másik kettő pedig a Sci Fi Channel által megrendelt új verzióhoz: az egyikben a tévésorozattal párhuzamos eseményeket dolgoznak fel, míg a másik a múltban játszódik, és főhőse nem más, mint a legnépszerűbb visszatérő karakter – a Richard Hatch (az eredeti sorozatban Apollo-t játszotta) által megformált Tom Zarek fiatal korát dolgozza fel.


]]>