A múlt héten bemutatták a Battle: Los Angeles című filmet, ami az idei év egyik legjobban várt sci-fi alkotása volt. A saját kritikánkban azt írtuk, hogy bár nem a 2011-es év District 9-ja (erre szerintünk leginkább a Source Code-nak van esélye), azért megnézésre érdemesnek ítéltük a filmet. De nem a mi véleményünk az egyetlen. Már most látom, hogy megosztó lesz ez a film, az idegen- és csataőrültek imádni fogják, sokan viszont legyintenek rá, mert bizony sablonokból áll, azok közül is a legnagyobbakból írja Sheenard a saját blogjában, aki azért megnézne egy Battle: Budapest változatot is. És hogy mennyire igaza van a film megosztó jellegével kapcsolatban, arra jó példa két, egymásnak homlokegyenest ellentmondó vélemény is. Locutus ugyanis egyáltalán nem volt elájulva:

Klisék, közhelyek… Nem mindegy? Mostanában egyre gyakrabban megesik, hogy ígéretesnek reklámozott filmek ötletes plakátjai és “sokat-ígér-de-keveset-mutat” előzetesein túl nem sok velő rejtezik. Vagy legalábbis túlságosan magasra tornázzák a nézők elvárásait. Ezúttal is sajna ez történt: gigantikus, látványos, újszerű és realista háborús sci-fit vártunk, ám a készítők egyáltalán nem erre hajtottak – ők csak egy tizenkettő-egy-tucat háborús filmet prezentálnak, amiben az arctalan ellenség kontingenseit ezúttal az X bolygó idegen támadóinak gyalogosai képezik.
Dzséjt ezzel szemben totálisan lelkes:
Szó mi szó, nagyon tetszett ez a film. Meg merem kockáztatni, hogy nálam az év filmje, már csak azért is, mert ezen kívül nem sok minden számíthat az érdeklődésemre. Egy-kettőre még elmegyek moziba, de ez volt az, amire mindenképpen el akartam menni. És akárcsak az Avatar, ez is egy olyan film, ami oda készült, a nagyvászonra. Valószínűleg DVD-n is élvezni fogom minden percét, de ami a moziban volt, főleg a hang terén, na az a nagybetűs mozi élmény. Jöhet a folytatás, mondjuk World Invasion – Battle: New York címen, vagy bármely másik – esetleg európai – nagyváros behelyettesíthető.
A kritikák alapján nehéz eldönteni tehát a Battle: Los Angeles értékét – érdemesebb lehet tehát beülni, és saját ítéletet alkotni róla.]]>