A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929 óta szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, 2012-ben immár 83. alkalommal. A központi helyszín a budapesti Vörösmarty tér és a térbe torkolló utcák térhez közeli szakasza. Idén június 7- 11. között kerül megrendezésre az esemény. Szerkesztőségünk a fő irányvonalunknak megfelelően a  fantasztikus irodalom témakörében az alábbi kiadók programjaiból válogatott.

 Ad Astra Kiadó

június 8. péntek – 18:00 Habibi Shisa Bár

Ian McDonald A dervisház című könyvének bemutatója. Kleinheinz Csilla szerkesztővel és Tamás Gábor fordítóval Kánai András író beszélget.

június 9. szombat, Vörösmarty tér, 107; pavilon

– 15:00-17:00  e-könyv vásár és elektronikus dedikálás a kiadó köteteiből

Agave Könyvek Kiadó, Vörösmarty tér; 1. pavilon Június 9-én, szombaton, az Agave Könyvek több dedikálást is szervez illetve este további programokkal várják az érdeklődőket.

– 15:00-16:30 Baráth Katalin dedikálja A borostyán hárfa című könyvét – 17:00-18:30 Brandon Hackett dedikálja Az ember könyve című könyvét (lesz elektronikus dedikálás is!) – 20:00-   Nyomozós játékot terveznek Baráth Katalin vezetésével, ennek a részleteit a Könyvhét előtt nem sokkal fedik fel a kiadó munkatársai – Könyvek éjszakája a kiadó munkatársaival Alexandra Kiadó,Vörösmarty tér;  80. pavilon június 10. vasárnap – Pierrot és Gábor Endre dedikálják Az ördög köve című kötetüket. Metropolis Media Kiadó;  124. pavilon  június 9. szombat – 16:00 órától Kersti Kivirüüt észt írónő dedikálja Okkultisták Klubja című új regényét – 16:00 órától László Zoltán dedikálja a Galaktika magazinban elindult új sorozatát   június 10. vasárnap – 16:30-kor nyilvános kerekasztal beszélgetés  …és ha mégis kommunikálnunk kell címmel Egy értelmes fikció: találkozás földön kívüli civilizáció képviselőivel A beszélgetés résztvevői: Almár Iván csillagász, űrkutató Csányi Vilmos, akadémikus, Széchenyi-díjas etológus Mund Katalin szociológus, a booker.hu könyváruház igazgatója Simkó János újságíró A rendezvényen felvonulnak az 501-es légió jelmezesei! 2012. június 10-én az Allé mellett, az Újbudai Ünnepi Könyvhéten 14.00 órától Fonyódi Tibor, a Mysterious Universe-sorozat alkotója dedikál az Anima kiadó standjánál.]]>